Winkelwagen

Maandelijkse Archieven: Juni 2017

  1. Ook meerderheid rechts Nederland wil meer duurzame energie

    Ook meerderheid rechts Nederland wil meer duurzame energie

    Een overgrote meerderheid van de CDA-, VVD- en D66-achterban vindt dat Nederland meer gebruik moet maken van duurzame energie. Dit vind 80% van de CDA-stemmers, bij VVD en D66 is dat 83%. Van de ChristenUnie-achterban, de partij die nu aansluit bij de onderhandelingen, vindt 86% dat Nederland meer duurzame energie moet gaan gebruiken.

    Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Natuur & Milieu, uitgevoerd door Motivaction. Momenteel wekt Nederland slechts 6% duurzame energie op, 94% is fossiel. Natuur & Milieu onderzocht hoe Nederland denkt over klimaatverandering en duurzame energie, specifiek windenergie. De resultaten zijn uitgesplitst naar de partijvoorkeur op 15 maart jl. Ook is gevraagd hoe men denkt over de rol van het (nieuwe) kabinet hierin.

    CDA voor duurzaam

    De CDA-achterban lijkt duurzamer dan haar partijvoorman. 58% van de CDA-stemmers maakt zich zorgen om klimaatverandering. Meer dan de helft (54%) van de CDA-ers vindt dat de Nederlandse overheid

    Lees meer »
  2. Tennet investeert 25 miljard in energie-infrastructuur

    Tennet investeert 25 miljard in energie-infrastructuur

    Elektriciteitsnetbeheerder TenneT investeert de komende tien jaar naar verwachting 25 miljard euro in infrastructuur op land en op zee. Dat is 3 miljard euro meer dan eerder werd voorspeld.

    In Nederland wordt onder meer geïnvesteerd in onderhoud van het bestaande net en uitbreidingen om grotere en minder voorspelbare elektriciteitsstromen te kunnen transporteren. In Duitsland zijn nieuwe of verzwaarde elektriciteitsverbindingen noodzakelijk, vanwege de sterk groeiende productie van duurzame energie. Netuitbreidingen moeten uiteindelijk zorgen voor een betrouwbaar aanbod van duurzame energie “in geheel Europa en in TenneT’s verzorgingsgebieden in het bijzonder”, aldus de netbeheerder.

    Uitbouw windenergiecapaciteit

    TenneT ziet op middellange termijn goede kansen voor verdere uitbouw van de windenergiecapaciteit op de Nederlandse Noordzee. Medio vorig jaar opperde het bedrijf in dat verband al de mogelijkheid om een eiland te bouwen voor

    Lees meer »
  3. Nieuwe windturbine is hoger dan de Euromast

    Nieuwe windturbine is hoger dan de Euromast

    De Deense windmolenmaker Vestas heeft 7 juni jl. 's werelds grootste windmolen officieel onthuld. Het gevaarte is goed voor een vermogen van 9,5 megawatt. Goed voor de stroombehoefte van circa 8300 huishoudens.

    De megaturbine heeft al een tijdje proefgedraaid voor de kust in het noorden van Engeland. Met een hoogte van 187 meter is de windmolen twee meter hoger dan de Euromast in Rotterdam. De drie turbinebladen hebben een lengte van 80 meter en wegen elk 35 ton.

    Volgens Vestas is het er alles aan gelegen de kosten voor windenergie naar beneden te brengen. Grotere windmolens zorgen daarbij voor betere winstgevendheid. Volgens kenners is met een vermogen van 9,5 megawatt per molen het einde nog niet in zicht. De Deense ontwikkelaar Dong Energy rekent in de nabije toekomst op windmolens met een vermogen van 15 megawatt.

    Bron: Archidat bouwformatie

    Lees meer »
  4. Nita Hoogenraad-Bunschoten (Best)

    Nita Hoogenraad-Bunschoten (Best)

    Ik ben bijna 85 en heb geen computer. Ik kan brieven schrijven en telefoneren, meer heb ik niet nodig. Mijn gas en elektra waren, zoals bij velen van u, doorlopend geregeld. Ik heb gebeld en werd uiterst vriendelijk en behulpzaam te woord gestaan. Ik werd goed geïnformeerd. Het scheelt mij 300 euro per jaar en ik hoefde er niets voor te doen! Het is zo vlot verlopen; mijn complimenten. Ik heb meteen reclame gemaakt bij mijn vrienden en kennissen.

    Lees meer »
  5. Francien Willems (Bladel)

    Francien Willems (Bladel)

    Stap over, iedere euro is er één. Ik belde een ander KBO-lid, die heel positief was. Ik heb contact opgenomen en ik werd prettig en persoonlijk te woord gestaan. Het nieuwe contract scheelt ons € 332,- per jaar. Iedere euro is er één vandaag de dag! Ik hoefde niets te doen! 

    Lees meer »
  6. Ria Jacobs (Zegge)

    Ria Jacobs (Zegge)

    Eindelijk duidelijke informatie. Overstappen scheelt 25 tot 30, per maand, klinkt het door de telefoon. Ik kon het niet geloven. We waren tevreden met onze vorige energieleverancier en overstappen leek zo’n gedoe. Er bleek geen addertje te zijn! We hadden veel eerder moeten overstappen. Een kind kan de was doen.

    Lees meer »
  7. Mia en Marinus van Gerwen (Bakel)

    Mia en Marinus van Gerwen (Bakel)

    Wij leven zeer energiebewust. Als het even kan droogt Mia de was buiten. Twaalf jaar geleden lieten we het huidige woonhuis bouwen; energiezuinig, goed geïsoleerd en met bewust gekozen bouwmaterialen. Elk jaar bekeken we of het nog goedkoper kon. Overstappen naar Energiebesteding mét een boete was zelfs nog goedkoper.

    Lees meer »
  8. Anne Kools (Ossendrecht)

    Anne Kools (Ossendrecht)

    Je wordt niet beetgenomen. Jaren zaten we bij dezelfde energieleverancier. Ik werd door een kennis geattendeerd op het aanbod via de KBO. Energiezuinig leven we niet, want we gaan graag in onze sauna en die verbruikt veel elektriciteit. Maar de besparing van 400 euro op jaarbasis die de overstap ons nu oplevert, is toch zeer zeker de moeite waard. Er zitten geen addertjes onder het gras, er zijn geen kleine lettertjes.

    Lees meer »
  9. Stijging energierekening per 1 juli door hogere gasprijs

    Stijging energierekening per 1 juli door hogere gasprijs

    Vanaf 1 juli wijzigen de energieprijzen. Naar verwachting blijven de stroomprijzen vrijwel gelijk en zullen de gasprijzen flink stijgen.

    Deze voorspelling is gebaseerd op onderzoek bij leveranciers, inkopers en andere experts op de energiemarkt. Veel Nederlandse huishoudens hebben een variabel energiecontract, waarbij de tarieven elk half jaar worden bijgesteld. Inmiddels is al bekend dat veel energiemaatschappijen de gastarieven met 5 - 6% zullen verhogen. De energierekening van een gemiddeld huishouden wordt daardoor flink wat duurder. Berekeningen laten zien dat een gemiddeld huishouden met een verbruik van 3.500 kWh stroom en 1.500 m³ gas zo’n 20 tot 60 euro duurder uit zal zijn op jaarbasis.

    Redenen stijging olieprijs

    Dat de gasprijzen (en dus de energietarieven) de afgelopen weken fluctuaties vertoonden, heeft vooral te maken met olieprijzen,

    Lees meer »
Even geduld...